
We kunnen niet zonder vrijwilligers bij Anton Constandse. Als vrijwilliger lever je een waardevolle bijdrage aan het leven van de cliënt. Door je ondersteuning bij het opzetten en uitbreiden van het sociale netwerk van de cliënt, wordt zijn of haar zelfstandigheid vergroot. Je hebt regelmatig contact met de cliënt. Je biedt ondersteuning bij bijvoorbeeld samen koken, creatief bezig zijn, sporten of voor een gezellig praatje. Ook kun je als chauffeur of bandcoach werken.
Als vrijwilliger werk je onbetaald en biedt je geen hulpverlening. Juist de belangeloosheid van je inzet kan je cliënt het gevoel geven dat ze ertoe doen.
Neem bij interesse of meer informatie contact op met vrijwilligerscoördinator Annelies van Staveren, via A.v.Staveren@stichtingantonconstandse.nl
Telefoon: 070 308 46 71/ 06 125 054 63.
In een kennismakingsgesprek kan je al jouw vragen stellen en samen zoeken we naar een passende locatie en activiteiten.
Zie voor onze vacatures vrijwilligerswerk bij DEN HAAG DOET.
Wie zich vrijwillig inzet voor een ander, verdient het dat een organisatie goed met die inzet omgaat.
“Goed Geregeld” is hét keurmerk voor organisaties die het vrijwilligersbeleid goed voor elkaar hebben. Het is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) die voor vier jaar wordt toegekend.
Met het behalen van dit keurmerk ziet ook de buitenwereld dat het vrijwilligerswerk in onze organisatie goed geregeld is. Dat helpt bij het werven en behouden van vrijwilligers.
Omdat we met een kwetsbare doelgroep werken, is het verplicht dat u een VOG kunt overleggen. Het Ministerie van Justitie geeft een VOG af als er geen redenen bekend zijn waarom je dit specifieke vrijwilligerswerk niet kan of mag uitvoeren. Na je kennismakingsgesprek krijg je het aanvraagformulier digitaal toegezonden. De kosten voor de VOG komen voor rekening van de stichting. Na ontvangst van de VOG kun je starten met jouw vrijwilligerswerk.
Binnen de stichting werken wij met een vrijwilligersovereenkomst. Hierin is vastgelegd dat je onbetaalde arbeid verricht en vind je een overzicht van jouw rechten, plichten en afspraken over ureninzet, vergoedingen en verzekeringen. Tot slot bevat het regelingen met betrekking tot de omgangsvormen en privacy. De overeenkomst teken je voor aanvang van jouw werkzaamheden.
Bij elke nieuwe vrijwilliger werken we met een proefperiode van twee maanden. In die tijd kan van beide kanten bekeken worden hoe de samenwerking bevalt. Binnen die twee maanden vindt een evaluatie plaats met de contactpersoon die jou begeleidt en staan we stil bij jouw ervaringen.
Als vrijwilliger krijg je uw reiskosten voor het woon-werkverkeer vergoed. Via een declaratieformulier kan je deze kosten maandelijks declareren.
Tijdens uw werkzaamheden ben je vanuit de stichting verzekerd door middel van een WA-verzekering en ongevallenverzekering. Woon je in de gemeente Den Haag? Dan ben je als vrijwilliger ook verzekerd via de Haagse Polis.
Het trainen en ontwikkelen van de kennis en vaardigheden van vrijwilligers vinden we erg belangrijk. Wanneer je als vrijwilliger start, wordt je aangemeld voor de introductiebijeenkomst. Je krijgt dan uitleg over de stichting en de problematiek waar onze cliënten mee te maken hebben. Ook kan je deelnemen aan relevante trainingen en informatiemiddagen die voor medewerkers georganiseerd worden.
Tevens kun je kosteloos meedoen met diverse trainingen bij verschillende organisaties binnen Den Haag omdat Anton Constandse is aangesloten bij de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie van PEP Den Haag.