arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print icon_search externlink linkedin twitter

Ondersteuning thuis

We kunnen je begeleiden als je zelfstandig of bij je ouders woont en daarbij ondersteuning nodig hebt. Dit heet ambulante ondersteuning. We helpen je met de zaken waarmee je moeite hebt in het dagelijks leven. Zodat je de regie over je leven (terug)  krijgt. Je krijgt hulp van één of meerdere herstelondersteuners. Samen met hen bespreek je de samenwerking, bekijk je wat haalbaar is en zet je de stappen om daar te komen.

Stap voor stap je doelen behalen

Wanneer je in aanmerking komt voor ondersteuning thuis, voert een medewerker van de gemeente een gesprek met je. Samen bekijk je op welke gebieden je ondersteuning nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan financiën, administratie, daginvulling en -structuur, zelfstandig wonen, sociale contacten en het voorkomen van terugval. In het intakegesprek met onze herstelondersteuner bekijken we wat je wil bereiken en wat er nodig is om je doelen te behalen. Als je het bijvoorbeeld lastig vindt om met geld om te gaan, maken we samen met jou een overzicht van inkomsten en uitgaven. We kunnen je helpen je post te sorteren. Of een goede boodschappenlijst te maken, zodat je geen onnodige dingen koopt en te veel geld uitgeeft. We kunnen je helpen bij het ontdekken van je talenten. Als je (nog) geen contact hebt met je buren, begeleiden wij daarin.

Suzanne
cliënt

Mijn muur is eigenlijk een doorlopend project van vaardigheden

Mijn verhaal
Els
cliënt

‘Ik durf letterlijk het podium te pakken.  Dit is een hele grote overwinning'

Mijn verhaal