De professionals van Anton Constandse weten als geen ander hoe ze jou kunnen ondersteunen om de dagelijkse gang van zaken op te pakken. Ze helpen je om grip te krijgen op je leven en je ritme (terug) te vinden. Jij hebt de regie in je herstel. Samen gaan we in gesprek om te achterhalen wat je wil bereiken en wat je wensen en ambities zijn. Onze professionals werken met jouw toestemming samen met je familie, je huisarts, behandelaren of verpleegkundigen van de GGZ, de thuiszorg, de gemeente, welzijnsorganisaties, en leraren en docenten.
Hier woon je samen met andere cliënten op een van onze locaties. Je krijgt ondersteuning van ons. Dat kan van alles zijn:
samen boodschappen doen, hulp bij de huishouding, begeleiden naar het ziekenhuis, je administratie ordenen, een wandeling maken, troost bieden.
Er is altijd een medewerker van Anton Constandse aanwezig of in de nabijheid op wie je kunt terugvallen. Iedere locatie is anders. Hierdoor is de kans groot dat er een locatie is die past bij wat jij nodig hebt. Bij alle locaties heb je een eigen kamer en vaak een gezamenlijke woonkamer en keuken. De grootte van de groep is per huis verschillend.
Lees meerDeze ondersteuning krijg je als je op jezelf of bij je ouders woont en hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het op orde krijgen van je administratie. Samen met ons kijk je naar wat je al kan, wat voor jou haalbaar is en zet je de stappen om het gewenste resultaat te behalen. We maken afspraken over concrete doelen, zoals omgaan met geld, of contact leggen met je buren.
Lees meerWanneer je regelmatig iets onderneemt en mensen ontmoet, voel je je over het algemeen beter. Vaak helpt het om controle over je leven terug te krijgen. Je herstelondersteuner gaat daarom hierover met je in gesprek. De medewerkers van de afdeling participatie kunnen je ondersteunen. Zij stemmen met je af wat je interesses zijn, zoals sporten, muziek maken, contact hebben met lotgenoten, of begeleiding naar betaald werk. We proberen de mogelijkheden aan te laten sluiten op jouw behoeftes. De activiteiten vinden plaats bij dagbestedingslocaties, beschermd wonen locaties en op verschillende plekken in de wijk (van een kinderboerderij tot aan het strand van Scheveningen).
Lees meer