arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print icon_search externlink kartel magic_circles linkedin twitter

Professionals

Een van de manieren waarop wij werken aan de kwaliteit van onze ondersteuning is door in te zetten op professionaliteit en zelfstandige beroepsuitoefening. Potentiële medewerkers worden zorgvuldig geselecteerd en er is een uitgebreid opleidingsprogramma voor nieuwe en huidige medewerkers. Er is in 2013 zelfs een landelijk erkende post-hbo-opleiding in samenwerking met de Hogeschool Leiden ontwikkeld, gericht op herstelondersteuning. Hier worden hbo-geschoolde medewerkers opgeleid tot sociaal psychiatrisch ondersteuner.

Herstelondersteunende organisatie

In de gehele organisatie staat herstelondersteuning centraal. Vanuit 34 zelfstandig opererende werkeenheden wordt de ondersteuning aan cliënten vormgegeven en hierbij worden zij vraaggericht gefaciliteerd vanuit het hoofdkantoor van de organisatie. De speciaal opgeleide professionals bepalen zelf de inhoud van hun werkzaamheden en kunnen op deze wijze de cliënten een passende omgeving en op maat gesneden ondersteuning bieden die het persoonlijke herstelproces bevordert.