arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print icon_search externlink kartel magic_circles linkedin twitter

De woningen

De Jacob Pronkstraat ligt vlak bij het strand en op de hoek van de bekende Keizerstraat, in het oude Scheveningen. In het pand zitten ook De Regisseur en Zeester, waar Anton Aktief activiteiten organiseert. Op de vierde etage van het gebouw zijn kamers voor zelfstandig wonen met ambulante ondersteuning. Het pand heeft een lift, maar is met zijn smalle gangen en in verband met brandveiligheid niet geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Op de begane grond wonen drie cliënten in een eigen studio. Ze hebben ieder een eigen keuken en badkamer, maar delen de wasmachine en droger. De studio’s zijn bedoeld voor mensen die (naar verwachting) binnen een jaar zelfstandig kunnen gaan wonen. Dat betekent dat er veel zelfstandigheid van u wordt verwacht: u kunt bijvoorbeeld zelf koken of wilt dat leren, doet uw eigen huishouden en zorgt op eigen kracht goed voor uw lichamelijke hygiëne.

Op de tweede en derde verdieping zijn vijftien ruime kamers met wastafel. Het toilet, de douche, de wasmachine en droger deelt u met anderen. De maaltijden worden voor u verzorgd, maar in overleg kunt u zelf koken in de professionele keuken op de eerste verdieping.

De ondersteuning

Iedere cliënt is anders en heeft andere doelen, dromen en mogelijkheden, Daarom krijgt u ondersteuning op maat. Samen met de medewerkers die u ondersteunen, zet u op een rij wat u wilt en (al) kunt. Daarna maakt u keuzes en onderneemt u stappen. Eén ding is voor iedereen heel belangrijk in een zelfstandig(er) leven: regelmaat. Daarom zoekt u samen met ons naar activiteiten voor een leuke invulling van uw vrije tijd. Jacob Pronk helpt u stap voor stap op weg naar een zelfstandig(er) leven. U staat er nooit alleen voor: u kunt steeds op ons rekenen.

Algemene informatie

De woningen bevinden zich:
Jacob Pronkstraat 2b, Den Haag, T 070 306 17 24 – 18 cliënten

Bel voor meer informatie:
Servicebureau cliëntsupportzaken, telefoon 070 308 20 90.