arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print icon_search externlink linkedin twitter

De woningen

De Jacob Pronkstraat ligt vlak bij het strand en op de hoek van de bekende Keizerstraat, in het oude Scheveningen. In het pand zit ook De Regisseur, waar Participatie activiteiten organiseert. Op de vierde etage van het gebouw zijn kamers voor zelfstandig wonen met ambulante ondersteuning. Het pand heeft een lift, maar is met zijn smalle gangen en in verband met brandveiligheid niet geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Op de begane grond wonen drie cliënten in een eigen studio. Ze hebben ieder een eigen keuken en badkamer, maar delen de wasmachine en droger. De studio’s zijn bedoeld voor mensen die (naar verwachting) binnen een jaar zelfstandig kunnen gaan wonen. Dat betekent dat er veel zelfstandigheid van je wordt verwacht: je kunt bijvoorbeeld zelf koken of je wilt dat leren, doet je eigen huishouden en zorgt op eigen kracht goed voor jouw lichamelijke hygiëne.

Op de tweede en derde verdieping zijn vijftien ruime kamers met wastafel. Het toilet, de douche, de wasmachine en droger deel je met anderen. De maaltijden worden voor je verzorgd, maar in overleg kun je zelf koken in de professionele keuken op de eerste verdieping.

De ondersteuning

Iedere cliënt is anders en heeft andere doelen, dromen en mogelijkheden, Daarom krijg je ondersteuning op maat. Samen met de medewerkers die je ondersteunen, zet je op een rij wat je wilt en (al) kunt. Daarna maak je keuzes en onderneem je stappen. Eén ding is voor iedereen heel belangrijk in een zelfstandig(er) leven: regelmaat. Daarom zoek je samen met ons naar activiteiten voor een leuke invulling van je vrije tijd. Jacob Pronk helpt je stap voor stap op weg naar een zelfstandig(er) leven. Je staat er nooit alleen voor: je kunt steeds op ons rekenen.

Algemene informatie

De woningen bevinden zich:
Jacob Pronkstraat 2b, Den Haag, T 070 306 17 24 – 18 cliënten

Bel voor meer informatie:
Cliëntsupport, telefoon 070 308 20 90.