arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print icon_search externlink kartel magic_circles linkedin twitter

De woning

Baars heeft een karakteristiek torentje en staat in de Rivierenbuurt, vlakbij het centrum van Den Haag en bij station Hollands Spoor. Het huis is helemaal gemoderniseerd en heeft drie verdiepingen. In totaal wonen er 23 volwassen mannen en vrouwen en - gecontroleerd - gebruik van alcohol is toegestaan. U heeft er een eigen kamer; het sanitair deelt u met uw medecliënten. In de gezamenlijke ruimtes vindt u dagelijkse gezelligheid. Drink er bijvoorbeeld een lekker kopje koffie of speel een spannende pot tafeltennis. Liever naar buiten? Dat kan: Baars heeft een grote binnenplaats en een moestuin waar enthousiast in gewerkt wordt.

De ondersteuning

Bij Baars helpen wij u bij een aantal algemene aandachtspunten en bij wat u persoonlijk (extra) nodig heeft.
• Alle cliënten krijgen hulp om zo zelfstandig mogelijk te leren leven. Regelmaat is daarbij belangrijk. Daarom besteden wij samen met de cliënten veel aandacht aan activering.
• U krijgt ook hulp op maat, want ieder mens is anders. U heeft andere doelen, dromen en mogelijkheden dan uw medecliënten. Hier wordt zorgvuldig mee omgegaan. U wordt geholpen om inzicht te krijgen in wat u wilt en (al) kunt. Daarna maakt u keuzes en onderneemt u stappen. U doet dat niet alleen: u kunt steeds rekenen op onze hulp.

Omgaan met verslaving

Het is niet gemakkelijk om een verslaving te doorbreken, zelfs niet als de invloed op uw leven en gezondheid groot is. Als het nog niet lukt om te stoppen met drinken, kunt u tóch de schade beperken. U wordt hierbij geholpen.

Als u verhuist naar Baars maakt u bijvoorbeeld afspraken over het gebruik per dag of over de uren waarin u geen alcohol gebruikt. Dat kan zijn: vier bier per dag of pas drinken na 17.00 uur. De medewerkers bespreken en controleren of het u lukt zich hieraan te houden. Deze voortdurende aandacht voor uw problemen en successen in de omgang met uw verslaving helpt om de negatieve invloed op uw leven en gezondheid te verkleinen.

Op Baars is plaats voor 23 cliënten.

Bel voor meer informatie:
Servicebureau cliëntsupportzaken, telefoon 070 308 20 90.