Locatie

Reiger

Mieogvaart 41
2497 WX Den Haag
T 070 415 54 51
F 070 415 53 30
18 bewoners

beschermd wonen in een modern hofje, ambulante begeleiding voor begeleid zelfstandig wonen

De locatie Reiger bestaat uit drie woningen in een modern hofje aan het water. U bent hier op uw plek als u een psychische aandoening heeft en hulp nodig heeft om weer zelfstandiger te leren wonen. Sommige bewoners groeien via Reiger door van beschermd wonen naar begeleid zelfstandig wonen.

De woningen

In de drie huizen van Reiger wonen ieder zes bewoners. U heeft er een eigen slaapkamer; douche en toilet deelt u met een andere bewoner. Verder zijn er een gezamenlijke woonkamer, wasruimte en keuken. U zorgt samen met de andere bewoners voor de huishoudelijke taken. Dat betekent dat u (met elkaar) kookt, boodschappen doet en schoonmaakt. U doet ook andere dingen samen. Werk bijvoorbeeld aan uw kracht en conditie tijdens de wekelijkse fitnessles of ga mee zwemmen. Of haak aan bij de gezellige, gezamenlijke uitjes en kom naar De Boeg, de plek waar de bewoners van alle drie de woningen samen koffiedrinken en activiteiten doen.

De ondersteuning

U wilt graag zo zelfstandig mogelijk functioneren in een veilige woonomgeving. Wij helpen u daarbij. U leert bijvoorbeeld hoe u regelmaat in uw leven kunt brengen en waarmee u uw dagen kunt invullen.

U heeft andere doelen, wensen en mogelijkheden dan uw medebewoners; de ondersteuning wordt daarom zorgvuldig afgestemd op wat u wilt en (al) kunt. We noemen dat de Individuele Rehabilitatie Benadering. Sommige bewoners kunnen na een tijd de stap maken naar (begeleid) zelfstandig wonen.

meer foto's van deze locatie