arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print icon_search externlink kartel magic_circles linkedin twitter
Nieuws | 21/7/2021

Ventileren toegevoegd aan de basismaatregelen

Op 19 juli j.l. heeft de Rijksoverheid een persbericht gepubliceerd. Hierin hebben zij aangeven dat de besmettingsgraad stijgende is en dat dit het kabinet zorgen baart. Vandaar dat het kabinet heeft besloten dat iedereen weer zoveel mogelijk thuis moet werken, tenzij het niet anders kan. Opnieuw werd door het kabinet benadrukt dat ventileren van binnenruimtes belangrijk is en blijft. Vandaar dat ventileren is toegevoegd aan de basisregels. Wil je het complete persbericht nalezen? Dat kan hier.

Wat bekent dit voor jou?
We vragen iedereen de basismaatregelen goed toe te passen.
Dus:

  • Houd anderhalve meter afstand. Lukt dat niet? Draag dan een mondkapje.
  • Was regelmatig je handen.
  • Ventileer alle binnenruimtes goed.
  • Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen.

 
Het belang van ventileren
Het ventileren van de binnenruimtes blijft belangrijk. Dit kun je doen door de ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten en de ventilatieroosters open te houden. Wanneer er echt geen mogelijkheid is om ramen en/of deuren open te houden, kunnen ventilatoren en airco’s gebruikt worden. Let hierbij op dat de luchtstroom niet richting een ander gaat.