arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print icon_search externlink kartel magic_circles linkedin twitter
Nieuws | 23/6/2021

Vrijheden komen terug

Afgelopen vrijdag hebben demissionair minister-president Rutte en demissionair minister De Jonge verschillende versoepelingen aangekondigd per 26 juni ’21. Het vaccineren tegen corona gaat voorspoedig en de besmettingscijfers en het aantal mensen dat met Covid-19 is opgenomen in het ziekenhuis dalen. Vandaar dat het demissionair kabinet heeft besloten om stap 4 van het openingsplan te zetten en te vergroten. Vanaf 26 juni zijn alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, geldt de mondkapjesplicht.

Wat betekent dit voor jou?
Vanaf 26 juni geldt dat:

  • Je weer onbeperkt bezoekers mag ontvangen, mits de anderhalve meter kan worden gewaarborgd.
  • Je weer met meer dan vier mensen buiten mag samenkomen. Ook hier geldt; alleen als aan de anderhalve meter afstand kan worden voldaan.
  • De mondkapjes verplicht blijven in het OV en op plekken waar er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden.
  • Op alle locaties van Anton Constandse en bij huisbezoeken van onze ambulante ondersteuners geldt dat de mondkapjes op moeten blijven. Als organisatie volgen wij de richtlijnen die gelden voor de zorginstellingen/verpleeghuizen van het RIVM. En deze richtlijnen zijn niet versoepeld.


P
rikbus in Den Haag
Voor diegene die het lastig vinden om naar de GGD priklocatie te gaan, is de prikbus mogelijk een optie. Je kunt bij de prikbus zo binnenlopen en voor een vaccinatie. Je ontvangt dan het Janssen vaccin. Op de pagina van GGD Haaglanden kun je vinden waar de prikbus staat.

Nalezen?
Wil je alle informatie van de persconferentie op je gemak lezen? Dat kan.

  • Het complete persbericht kun je hier nalezen
  • Lees je het persbericht liever in eenvoudige taal, dan kan je deze hier