arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print icon_search externlink kartel magic_circles linkedin twitter
Nieuws | 14/4/2021

Veiligheid tijdens corona; update

Dinsdag 13 april is aangekondigd dat de huidige maatregelen tot en met 28 april onverminderd van kracht blijven.

Het kabinet heeft ook een openingsplan geschreven, zodat er langzaam toegewerkt kan worden naar een samenleving zonder maatregelen.
Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit kan alleen als er minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen.
Het is ook belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels blijft houden. Vandaar dat het kabinet wekelijks bekijkt welke stappen kunnen worden genomen.

Nalezen?

  • Het complete persbericht kun je hier vinden.
  • Lees je het persbericht liever in eenvoudige taal, dan kan je deze hier terugvinden.
  • Wil je je verdiepen in het openingsplan? Dat kan door hier verder te lezen.

Vaccinatie
Op 30 maart jl. hebben we gemeld dat de cliënten die wonen in een beschermd wonen locatie een voorrangspositie krijgen in het landelijke vaccinatieprogramma.
De gesprekken over de organisatie hiervan worden nu gevoerd, we hebben hierover dan ook geen nieuws te melden.
In de tussentijd kunnen alle cliënten via de huisarts worden opgeroepen voor vaccinatie, op basis van leeftijd of medische indicatie, net als andere burgers.
Ons advies is om de vaccinatie mogelijkheid te gebruiken die zich als eerste voordoet.

Informatie over het vaccin
Wil je meer informatie over het vaccin zelf? Kijk dan op de website van RIVM. Via deze link kom je direct bij de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Deze worden regelmatig aangevuld.
Ook is er een filmpje waarin op een heldere manier de vaccinatie wordt uitgelegd; corona.steffie.nl/vaccinatie. Een aanrader voor iedereen die liever een animatie bekijkt

Zodra er nieuws is, informeren we je uiteraard direct.