arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print icon_search externlink kartel magic_circles linkedin twitter
Nieuws | 30/3/2021

Cliënten beschermd wonen (RIBW’s) nu ook eerder gevaccineerd

Graag geven we je een korte update inzake de corona vaccinatie. Er is namelijk nieuws.

Cliënten die wonen in een Beschermd Wonen locatie hebben nu ook een voorrangspositie gekregen in het landelijke vaccinatieprogramma. De gesprekken over de organisatie hiervan worden nu gevoerd. Het is op dit moment nog niet helder wanneer de beschermd wonen  cliënten de vaccins zullen ontvangen.

In de tussentijd kunnen zij ook via de huisarts worden opgeroepen voor vaccinatie, op basis van leeftijd of medische indicatie, net als andere burgers. Ons advies is om dan de mogelijkheid te gebruiken, die als eerste voorbij komt.

Cliënten ambulant/Begeleid Zelfstandig Wonen
Voor de cliënten Begeleid Zelfstandig Wonen of Ambulant hebben we helaas nog geen nieuws te melden.
Dit houdt dus in dat deze cliënten, net als andere burgers, op basis van leeftijd of medische indicatie opgeroepen worden voor een vaccinatie.

Informatie over het vaccin
Wil je meer informatie over het vaccin zelf? Kijk dan op de website van RIVM. Via deze link kom je direct bij de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.
Deze worden regelmatig aangevuld. Ook is er een filmpje waarin op een heldere manier de vaccinatie wordt uitgelegd; corona.steffie.nl/vaccinatie. Een aanrader voor iedereen die liever een animatie bekijkt

Zodra er nieuws is, informeren we je uiteraard direct.