arrow_circle_hover arrow_circle arrow_down arrow icon_check_input icon_check icon_download_hover icon_download icon_home icon_location_small icon_location icon_mail icon_phone icon_play_hover icon_play icon_print icon_search externlink kartel magic_circles linkedin twitter
Nieuws | 22/1/2021

Veiligheid tijdens corona: Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. De avondklok geldt in principe tot 10 februari ’21 04.30 uur. Gelijk aan de overige maatregelen.

Voor de Nederlanders die in de avonduren werken of bijvoorbeeld naar een uitvaart zijn geweest, heeft de overheid verschillende verklaringen ontwikkeld. Deze verklaringen ben je verplicht bij je te hebben, zodat je deze kan laten zien op verzoek van de toezichthouders. Heb je de verklaring niet bij je, dan maak je kans op een boete van € 95,–. De precieze regels kun je hier nalezen.

Cliënten en de avondklok
In principe geldt voor de cliënten dat zij niet naar buiten mogen, gelijk aan de rest van Nederland. De uitzonderingen zoals gemeld op de website van de Rijksoverheid geldt ook voor hen. 
Cliënten die tijdens avondklokuren werken, hebben zowel de eigen verklaring als de werkgeversverklaring nodig. Voor de eigen verklaring zijn zij zelf verantwoordelijk. Deze kunnen zij downloaden op de site van de overheid, hier vind je het formulier. De werkgeversverklaring moet worden verstrekt door de werkgever van de cliënt.