beschermd wonen

Op de wachtlijst, wat nu?

Als plaatsing volgens het advies mogelijk is, maar er (nog) geen plek is op een van de beschermende woonvormen van de stichting, dan komt u op een wachtlijst te staan. We kijken dan samen met u of er een vorm van ondersteuning gegeven kan worden ter overbrugging.

Beschermd wonen, moet ik een eigen bijdrage betalen?

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Heeft u Wmo beschikking of CIZ indicatie, dan dient u een eigen bijdrage te betalen.  Beschermd wonen bij de Stichting Anton Constandse valt onder de Wmo. Maar de eigen bijdrage is hetzelfde als voor de Wet langdurige zorg.

Het CAK berekent hoeveel u moet betalen en stuurt de factuur. U kunt zelf uw eigen bijdrage berekenen de site van het CAK met deze rekenhulp.

Justitie

Woont u beschermd in het kader van een justitiële maatregel dan wordt een eigen bijdrage opgelegd door zorgverzekeraar VGZ. Meer informatie over de eigen bijdrage en vaststelling kunt u vinden op www.forensischezorg.nl

Jeugd

Jongeren onder de 18 jaar vallen onder de Jeugdwet en betalen geen eigen bijdrage.

ondersteuning thuis & activering

Ondersteuning thuis, moet ik een eigen bijdrage betalen?

Voor ondersteuning (begeleiding) thuis mag de gemeente een eigen bijdrage aan u vragen. Op de site van het CAK kunt u antwoord op veel vragen vinden. Klik hier om zelf uw eigen bijdrage te berekenen.

Dagbesteding/activering, moet ik een eigen bijdrage betalen?

Voor dagbesteding mag de gemeente een eigen bijdrage aan u vragen. Op de site van het CAK kunt u antwoord op veel vragen vinden. Klik hier om zelf uw eigen bijdrage te berekenen.

overig

Wie is Anton Constandse?

Anton Constandse (1899 – 19885) was een journalist, publicist/filosoof, prominent vrijdenker en een radicaal humanist.

spo

Wat is een spo’er?

Een spo’er is een sociaal psychiatrisch ondersteuner. Dit is een medewerker die de post-hbo-opleiding spo met goed gevolg heeft afgerond.  Lees ook het verhaal van Vera.